Prăjitură ''Pavlova''


Ingrediente pentru bezea:


200 gr zahăr pudră
100 gr albuș de ou
1,5 l-ță amidon de porumb
0,5 l-ță suc de lime

Ingrediente pentru cremă:

4 gălbenușuri
4 l-țe de zahăr
4 l-țe amidon de porumb
3/4 cană lapte
1 păstaie de vanilie
1 l-ră unt 82%
 

Mod de preparare:

1. Într-un bol se adaugă albușul și se mixează un pic la viteză mică, după care se adaugă treptat zahărul pudră, amidonul și sucul de lime, mixîndu-se în continuu și mărindu-se viteza până la maxim;
2. Albușurile se mixează timp de 10 minute până se obține o bezea densă și lucioasă, după care se toarnă în tava tapetată cu pergament sau covoraș din teflon și se formează un ''cuib'' cu o adâncitură în mijloc, pentru cremă;
3. Bezeaua se dă la cuptor pentru 90 minte la 100 grade, cu convecție, treapta din mijloc; 
4. Între timp se prepară crema, într-o cratiță se adaugă laptele și semințele de vanilie și se încălzește bine, până apar bule pe margine, iar în bolul cu gălbenușuri se adaugă zahărul și amidonul și se amestecă
5. Când laptele este cald, se toarnă în bolul cu gălbenușuri și se amestecă bine, după care toată compoziția se toarnă înapoi în cratiță și se pune la foc mic, amestecîndu-se în continuu până se îngroașă, la final se i-a cratița de la foc, se adaugă untul și încă un pic de lapte pentru a dizolva un pic masa; 
6. La final când totul este gata și răcit, se asamblează prăjitura propriu-zisă, iar la final se decorează cu fructele preferate.


Poftă bună!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu