Brânzoaică de Lvov/ Львовский сырник

 


Ingrediente:

700 gr brânză e vaci
150 gr ou
100 gr zahăr
50 gr smântână (minim 20%)
50 gr unt 82%
30 gr griș
sare
100 gr stafide

Glazură:

200 gr ciocolată cu lapte
20 ml ulei de floarea soarelui (rafinat)

Mod de preparare:

1. Într-un bol de trece prin sită brânza, după care se adaugă zahărul, smântâna, untul topit, grișul, sarea și se mixează cu blenderul
2. După omogenizarea compoziției se adaugă oul trecut prin sită pentru a dizolva fibrele
3. Stafidele se spală în apă caldă și se usucă bine, după care se adaugă în compoziția din brânză
4. Compoziția finală se toarnă într-o formă de copt dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30 min (aceperită cu pergament + greutate) și 10 min (fără greutate + pergament)
5. După de ce s-a răcit bine brânzoaica, se glazurează cu ciocolată topită anterior cu uleiul și răcită
6. Brânzoaica glazurată de dă la frigider pentru 5-8 ore, ca să se stabilizeze bine



Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu