Chec pufos cu vanilie şi cacao


Ingrediente:

1 pahar (125 ml) chefir
1 pahar (125 ml) ulei
2 ouă
2 pahare (125 gr) zahăr
3 pahare (125 gr) făină
1 pachet praf de copt
1 pachet zahăr vanilat

Mod de preparare:

Într-un bol se mixează ouăle şi zahărul simplu şi cel vanilat, până obţinem o consistenţă spumoasă, după adăugăm uleiul şi chefirul. Făina o încorporăm împreună cu praful de copt după care treptat o turnăm în amestecul pe care l-am obţinul în urma mixării celorlalte ingrediente. Mixăm bine pentru a nu obţine cocoloaşe. Aluatul obţinut îl divizăm în 2 părţi egale, în una din ele adăugăm pulberele de cacao şi amestecăm. După turnăm într-o tavă pe straturi (începeţi cu amestecul dorit). Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, până este gata (aici vom efectua testul scobitorii). După ce este gata, lăsaţi checul să se răcească, îl puteţi decora cu zahăr pudră sau orice alt decor, la alegerea dvs.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu