Plăcințele cu brînză și mărar

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj porționat
400 gr brînză
4 ouă
Mărar
Sare

Mod de preparare:
Aluatul foitaj se lasa la dezghetat, la temperatura camerei. Nu il dezgetati fortat, pentru ca nu va mai avea aceeasi consistenta. Lasati-l din timp pe un prosop uscat de bucatarie, la temperatura camerei.Cand aluatul este dezghetat, el devine flexibil. Veti sti astfel cand puteti incepe pregatirea tuturor ingredientelor.Incepeti prin a faramita branza proaspata branza faramitata placinta.Adaugati deasupra 3 dintre oua si sarea.Amestecati pana cand toate ingredientele se vor contopi si compozitia va fi omogena.branza, oua, placinta compozitie placinta cu branza.Pe masa de bucatarie unde veti rula aluatul pentru placinta, presarati o mana de faina si asezati foaia. Presarati putina faina si deasupra foii pentru a nu se lipi sucitorul si intindeti usor foaia pentru a a-i mari suprafata si a o subtia.Puneti o parte din compozitie pe margina foii in lungimea acesteia. Apoi incepeti  sa rulati aluatul

Incingeti cuptorul. Pregatiti o tava de placinta  si acoperiti-o cu hartie pergament. Daca nu aveti hartie speciala pentru copt in bucatarie, nu este nicio problema. Ungeti tava cu putin unt sau cu putin ulei. Asezati aluatul in tava, in functie de forma tavei pe care ati ales-o si intepati de cateva ori cu furculita, din loc in loc, toata suprafata placintei.

Cind placintele sunt gata asezate si pregatite sa intre in cuptor, bateti un ou si ungeti toata suprafata aluatului. Astfel, cind placintele vor fi gata, vor avea un aspect placut, colorat si lucios. Faceti acest lucru cu atentie, pentru ca oul scurs in tava se va arde de la caldura cuptorului si veti sesiza un usor miros de ars. Dar nu va fi nicio problema, fiindca acest lucru nu va afecta gustul minunat al placintei cu branza.
Introduceti la cuptor si lasati-le sa se coaca in voie, la 180-200 grade, timp de aproximativ 30-40 de minute



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu