Cuşma lui Guguță

Ingrediente:
Pentru clatite:
1 litru de lapte;
2 oua;
2 linguri cu zahar;
1/2 lingurita sare;
aproximativ 3 pahare de faina;
ulei de floarea soarelui;
Alte ingrediente :
700-800 gr visine in sucul lor;
400ml smintina de casa/25-30%;
1 pahar cu zahar;
fructe sau pomusoare pentru decorare;
o ciocolata alba sau neaga , la dorinta.

Mod de preparare:
Amestecam ouale cu zaharul si sarea.
Adaugam apoi jumatate din cantitatea de lapte.
Faina aproximativ 3 pahare. Amestecam intens pina obtinem un aluat asemeni smintinei dense.Facem acest lucru pentru a evita cocoloasele.
Turnam in aluat restul laptelui si o patrime din pahar cu ulei, acesta ne va permite sa rumenim clatitele fara a adauga ulei in tigaie.
Amestecam foarte bine pina obtinem o masa omogena.
Prajim clatitele pe ambele parti.Pentru prima clatita vom unge tigaia cu putina grasime(ulei, unt ).Obtinem clatite destul de subtiri si fara gaurele.
Cind clatitele sunt gata, scurgem visinile de suc si pregatim zaharul si smintina pentru crema.
Intr-un bol sau cratita amestecam smintina cu zaharul.
Cristalele de zahar trebuie sa se dizolve complet si masa de smintina sa se mareasca in volum aproximativ de doua ori.
Rotim clatitele
Aranjam clatitele intr-un vas de forma alungita in descrestere, 4 clatite(sau mai multe, depinde de vas) , 3-2-1. Fiecare strat de clatite se unge cu smintina batuta.
Obtinem o piramida asemeni cusmei lui Guguta.
Pentru decorare folosim o ciocolata. Ciocolata neagra ar aminti mai mult de cusma lui Guguta.
Razuim ciocolata prin razatoarea mica peste desertul nostru.
O servim portionata, o putem decora si  cu alte pomusoate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu