Copturi cu vișină și mac

Ingrediente:


30g drojdie

250g lapte cald

2-3 linguri zahăr

3 ouă

100 g unt topit

100 g mac

200-300 g vișină în suc propriu


Mod de preparare:


Amestecăm ingredientele pentru plămadeală(drojdia,1 lingură zahăr,4 linguri de făina,4 linguri lapte cald) se lasă pentru 30 de minute la loc cald după care se adaugă restul laptelui,zahărului si ouăle.Făina punem cît i-a pentru a se primi un aluat molcălut,lăsăm pentru o oră la loc cald pentru a dospi.După o oră aluatul îl împărțim în 3-4 părți,îl întindem subțire(0,4-0,5 mm),ungem cu untul topit si presărăm cu mac,zahăr și vișină apoi rulăm aluatul mai strîns și porționăm în felii a cîte 5 cm și se dau la cuptor,la 180 grade timp de 30-45 minute.După ce se răcesc la dorință se presoară cu zahăr pudră.





  

             

                       



                                        Poftă bună!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu