Amestecăm ingredientele pentru plămadeală(drojdia,1 lingură zahăr,4 linguri de făina,4 linguri lapte cald) se lasă pentru 30 de minute la loc cald după care se adaugă restul laptelui,zahărului si ouăle.Făina punem cît i-a pentru a se primi un aluat molcălut,lăsăm pentru o oră la loc cald pentru a dospi.După o oră aluatul îl împărțim în 3-4 părți,îl întindem subțire(0,4-0,5 mm),ungem cu untul topit si presărăm cu mac,zahăr și vișină apoi rulăm aluatul mai strîns și porționăm în felii a cîte 5 cm și se dau la cuptor,la 180 grade timp de 30-45 minute.După ce se răcesc la dorință se presoară cu zahăr pudră.
Eu sunt Daniela și îți spun bun venit în lumea mea gastronomică! Pregătește-te să explorezi arome noi și să descoperi gusturi inedite împreună cu mine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu