Prăjitură cu ciocolată, fără făină


Ingrediente:

113 gr ciocolată neagră
113 gr unt 82%
50 gr pudră de cacao
150 gr zahăr
4 ouă
1 praf de sare


Mod de preparare:

1. Într-un bol de pune untul și ciocolata mărunțită preventiv, după care se așează la baia de aburi până se topește totul, amestecând periodic;
2. După ce ciocolata s-a topit, se adaugă pudra de cacao, zahărul, praful de sare și se amestecă bine;
3. La final se adaugă câte un ou, amestecând bine după fiecare deoarece ciocolata este caldă;
4. Amestecul se toarnă într-o tavă de copt cu diametrul de 16 cm, tapetată din timp cu hârtie de copt și unsă cu unt pentru a evita lipirea prăjiturii;
5. Prăjitura se coace la temperatura de 180 grade timp de 20-30 min, până se formează o crustă ridicată, după se lasă la răcit, se presară cu pudră de cacao și se servește cu înghețată și fructe.


Poftă bună!


 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu