Galetă cu piersici

 


Ingrediente:

150 g unt
330 g făină de la Casa Rinaldi
1 ou
Un praf de sare
25 g zahăr pudră
1 lingura apă (rece)

Umplutura:

300 g piersici
50 g zahăr
1 ou (pentru uns)
Zahăr brun (pentru presărat)


Mod de preparare:

1. Într-un bol se pune făina, sarea și zahărul pudră și se amestecă. Se adaugă untul rece și se încorporează bine până se obține un aluat nisipos. Se adaugă ulterior și oul care trebuie să fie și el rece si se amestecă bine totul. Se adaugă la final și apa si se amestecă până se obține aluatul care se invelește într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru 20 de minute;
2. Între timp, se pregătește umplutura. Se spală piersicile și se usucă, apoi se taie felii și se pun într-un bol, se adaugă zahărul și făina și se amestecă bine totul;
3. Se scoate aluatul de la frigider și se întinde bine. După, se aranjează piersicile în mijloc și se rulează marginile. Se unge cu un ou bătut și se presară cu zahăr brun;
4. Tava cu galeta se dă la cuptor, la 180° C, timp de 45 -50 minute;
5. Se scoate galeta, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și apoi se feliază și se servește.



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu