Plăcintă cu ricotta și spanac



Ingrediente:

1 aluat de foietaj
500 gr ricotta de la Casa Rinaldi
Sare, piper de la Casa Rinaldi
1 ou
O legatura de spanac proaspat

Pentru decor:
1 ou

Mod de preparare:

1. Se caleste pe tigaie spanacul, dupa se taie marunt

2. Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze .

3. Într-un bol, se amesteca bine ricotta, oul, spanacul sarea si piperul.

4. Într-o tava se intinde o foaie de aluat de foietaj (taiata rotund cu ajutorul unui capac), se pune deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .

5. Se aseaza un vas rotund mic in centrul placintei (el nu trebuie taiat) dupa care se formeaza petalele (se taie placinta in 4 parti egale, dupa fiecare parte se mai taie in jumatate si iar in jumatate, dupa fiecare petala se rasuceste de cite 2 ori)

6. Într-un alt bol mic, se bate un ou cu furculita si se unge placinta cu o pensula de bucatarie

7. In cuptorul incins la 180 grade, se coace placinta timp de 25 minute


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu