Cele mai pufoase croissante cu brânză și caramel sărat



Ingrediente:

800 gr faina
30 gr drojdie
300 ml lapte
100 ml ulei
200 ml apa
3 lingurite zahar
2 lingurite sare
250 gr unt rece


Mod de preparare:

1. Se framinta aluatul si se lasa la dospit pina se dubleaza in volum (30-40 min)
2. Aluatul se imparte in 8 bile egale si se intind cit dimensiunea unei farfurii
3. Se presara cu unt rece dat prin razatoare si se aseaza una peste alta foile de aluat, dupa dine ele se intinde o foaie mare
4. Se taie foaia de aluat in 8 bucati (triunghiuri) mari, dupa fiecare triunghi se mai taie inca in jumatate, astfel vom obtine 16 triunghiuri, pentru 16 croissante.
5. Se adauga umplutura de brinza dulce si caramel (separat), se ruleaza si se pun in tava, se mai lasa 15 min sa creasca
6. Se ung croissantele cu ou si se dau la cuptor pentru 20 min la 200 grade.


Poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu