Brioșe pufoase cu ciocolată

 



Ingrediente:

3 ouă
210 g zahăr brun
4 pliculețe de zahăr vanilat
140 g Lapte Covăsit 
200 g unt 82% 
220 g făină Casa Rinaldi
40 g cacao
7 g praf de copt
Un praf de sare

Mod de preparare:

1. Mai întâi se amestecă ingredientele solide. Peste făină se adaugă praful de cacao, praful de copt și sarea. Se omogenizează, pentru ca praful de copt să se distribuie uniform;
2. Ca să se obțină brioșe aromate și gustoase se va folosi unt gras 82% grasime. El trebuie topit și pentru asta se poate folosi orice metodă dorită, doar să nu fie înfierbântat prea tare;
3. Se sparg cele 3 ouă într-un castron încăpător. Peste ele se adaugă zahărul și cele 4 pliculețe de zahăr vanilat. Se mixează 2-3 minute până ce amestecul și-a crescut volumul considerabil;
4. Se cantărește 140 g de Lapte Covasit în același vas cu untul topit. Aciditatea lui moderată va face aluatul mai fraged, dar fără să-l facă acru;
5. Se adaugă acest amestec lichid peste ouăle bătute, apoi se adaugă și făina toată odată. Se omogenizează mai întâi cu o lingura, ca să nu se ridice un norișor de pulbere, apoi cu mixerul doar 20-30 de secunde;
6. Aluatul este gata, dar înainte să fie folosit trebuie răcit. Se acoperă cu o folie de plastic și se dă la frigider. Trebuie să stea minim 1 oră, dar dacă e posibil poate fi lăsat mai mult, chiar peste noapte. Ca bonus făina se hidratează bine cu lichid, ceea ce va rezulta în brioșe foarte moi;
7. Se preîncălzește cuptorul la 250 de grade. Dacă aveți cuptor electric, dați căldura sus și jos, fără ventilator;
8. Se porționează aluatul în forma tapetată cu hârtiuțe speciale;
9. Când cuptorul a ajuns la 250 de grade, se pun brioșele înăuntru, apoi se scade temperatura la 210 grade. Coacerea durează în jur de 20 min dar poate fi puțin diferit de la cuptor la cuptor.


Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu