Pască fără aluat cu şofran şi fructe confiate


Ingrediente:

1 kg brânză
6 ouă
200 gr zahăr pudră
6 linguri făină
6 linguri amidon
1 linguriţă praf copt
esenţă portocale
esenţă lămâie
150 gr stafide

Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu zahărul pudră şi gălbenuşurile. Dacă folosiţi o brânză de vacă uscată va recomand să adăugaţi smântână până când va capătă o consistentă cremoasa. Adăugăm esenţă de lămâie şi de portocale. Adăugăm făina amestecată cu amidonul şi praful de copt, puţin câte puţin, şi amestecăm până omogenizăm compoziţia.

Praful de copt nu este obligatoriu, în mod normal ar trebui să crească, dacă doriţi puteţi renunţă la el. Mixăm albuşurile până obţinem o spumă. Adăugăm albuşurile bătute astfel peste compoziţie şi cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn amestecăm cu mişcări circulare, de jos în sus, până sunt încorporate total. Sub nici o formă nu amestecaţi cu mixerul pentru că se va lăsa compoziţia.

Adăugăm stafidele, le încorporăm şi turnăm compoziţia în formă rotundă, cu margini detaşabile, tapetata cu hârtie de copt (dimensiuni formă 32 cm).Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 50 minute. După ce vom scoate pasca din cuptor o lăsăm să se răcească de tot apoi scoatem inelul din jurul ei, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem felii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu