Clătite ''Tiramisu''

 


Ingrediente:

Pentru clatite:

1 litru de lapte
2 ouă
2 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
Aproximativ 3 pahare de făină (250 gr/paharul) de la Casa Rinaldi
50 ml ulei de floarea soarelui

Pentru cremă:

500 g de mascarpone de la Casa Rinaldi
4 ouă
100 gr zahăr
Cacao

Pentru asamblare:

500 g de biscuiți Savoiardi de la Casa Rinaldi
300 ml cafea naturală de la Casa Rinaldi

Mod de preparare:

Clătitele:

1. Se amestecă ouale cu zahărul și sarea
2. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte
3. Făina aproximativ 3 pahare (250 grame/paharul). Se amestecă intens până se obține un aluat asemeni smântânei dense. Se face acest lucru pentru a evita cocoloașele
4. Se toarnă în aluat restul laptelui și o pătrime din pahar cu ulei, acesta va permite să se rumenească clătitele fără a adăuga ulei în tigaie
5. Se amestecă foarte bine până se obține o masă omogenă
5. Se prăjesc clătitele pe ambele părți. Pentru prima clătită se va unge tigaia cu puțină grăsime (ulei, unt ).

Crema:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri diferite
2. Se mixează gălbenușurile până devin spumoase, după care se adaugă crema de mascarpone
3. Se mixează bine albușurile cu zahăr, până când devin o spumă densă și lucioasa (când se întoarce bolul ar trebui să stea fixată de acesta)
4. Se încorporează albușul în crema de marcarpone și gălbenuș, cu o spatulă din silicon și cu mișcări circulare
5. Se pregătestc piscoturile, cafeaua și crema

Asamblarea:

1. Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.
2. Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.
3. Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.
4. Se dau la frigider pentru minim 2-3 ore, după de decorează cu praf de cacao, sunt absolut delicioase. Se păstrează la frigider.


Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu