Calzone



Ingrediente: (pentru 5 Calzone)

1 kg făină de la Casa Rinaldi
15 gr drojdie proaspătă
50 ml ulei de măsline de la Casa Rinaldi
500 ml apă călduță
25 gr sare
30 gr zahăr

Pentru umplututră:

Sos de roșii
500 gr șuncă
400 gr mozzarella pentru pizza de la Casa Rinaldi

Mod de preparare:

1. Într-un bol se adaugă zahărul, drojdia și 200 ml din cantitatea totală de apă și se lasă să se activeze timp de 15 minute
2. Se adaugă maiaua obținută în restul apei, după care se toarnă și uleiul de măsline și se amestecă bine
3. Făina încorporată cu sarea se toarnă în amestecul obținut anterior și se formarează aluatul, acesta se frământă bine timp de aproximativ 7 minute, pentru a se activa glutenul (elasticitatea) și se lasă la dospit timp de 30 min (se va dubla în volum)
4. După 30 minute aluatul se porționează în 5 părți egale, se intind bine (sub forma rotundă), se adaugă umplutura pe o jumătate din cercul de aluat (sos de roșii, șunca și cașcavalul ras), iar cu cea de-a doua parte se acoperă și se strânge la margini
5. Calzone se unge cu ou bătut, se fac câteva găuri cu o furculiță, se aranjează în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă pentru 20 minute în cuptorul preâncălzit la 180 de grade.


Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu