Clătită Olandeză cu mere caramelizate și scorțișoară

                                                      

Ingrediente:

470 ml lapte
4 ouă
4 linguri zahăr tos
160 g făină
2 fiole esență de vanilie
120 g unt

Pentru umplutura de mere caramelizate:

100 gr zahăr tos
20 gr unt
3 mere medii 
1 linguriță de scorțișoară măcinată


Mod de preparare:

1. Preîncălzim cuptorul la treaptă mare;
2. Punem untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă, dă la cuptor să se topească;
3. Între timp, într-un bol mare (dacă ai un blender/mixer care vine cu tot cu castron e perfect, îți va ușura munca mult) combinăm laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat;
4. Când se topește untul (nu îl lăsa să se evapore sau să se caramelizeze), turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm;
5. Lăsăm să se coacă timp de 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii;
6. Între timp merele se spală și se curăță de coajă, după care se taie felii și se pun într-un bol;
7. Într-o tigaie se adaugă zahărul și se lasă să se topească complet și să capete o culoare aurie, se adaugă untul și se amestecă, după care se adaugă și merele împreună cu scorțișoara și se lasă până se evaporă toată apa;
6. Scoatem clătita din cuptor, se decorează cu umplutura de mere și se servește.



Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu