Cinnamon rolls cu cremă de afine


Ingrediente:

100 g unt 
500 ml lapte cald 
100 g zahăr 
1 pliculeț drojdie uscată
700 g făină de la Casa Rinaldi  
1 linguriță praf de copt 
1 linguriță sare

Ingrediente pentru umplutură:

170 g unt 
150 g zahăr brun 
2 linguri scorțișoară

Ingrediente pentru glazura de brânză:

120 g cremă de branză 
2 linguri unt topit 
2 linguri lapte 
100 gr afine proaspete
150 g zahăr pudră


Mod de preparare:

1. Se incorporează laptele cald cu untul topit și zahărul. Compoziția trebuie să fie caldă la atingere, nu fierbinte. Se presară drojdia deasupra și se lasă așa pentru 5 minute.

2. Se adaugă apoi 550 g de făină și se încorporează, până se obține un aluat omogen. Se acoperă recipientul și se dă la crescut la cald pentru o oră.

3. După o oră, când aluatul și-a dublat volumul, se adaugă restul de făină, praful de copt și sarea. Se framântă bine, apoi se răstoarnă pe un blat bine presărat cu făină.

4. Aluatul se framântă pentru încă 5 minute și se mai adaugă făină dacă mai este nevoie. Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de cca 1.2 cm.

5. Se întinde untul moale peste aluat, apoi se presară combinația de zahar brun cu scorțișoară în mod egal. Se rulează aluatul cât mai strâns și se asează cu marginea în jos. Se taie ruloul în 2, pe jumatate, apoi se taie fiecare jumătate în 7 felii egale.

6. Se așează rulourile într-o tavă, unul lângă celălalt și se lasă la crescut pentru minim 30 de minute, acoperite cu folie alimentară. Rulourile cu scorțișoară se coc 25-30 de minute la 180 de grade, sau până cand rulourile se rumenesc frumos.

7. Cât timp rulourile sunt la cuptor, se pregatește glazura de brânză: se încorporează crema de brânză moale cu untul topit, afinele proaspete, laptele și zahărul pudră. Se mixeaza amestecul până devine fin și omogen.

8. Când se scot rulourile de la cuptor, se răspândește glazura de afine deasupra lor, înainte de a le servi.



Poftă bună!

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu