Clătite cu spanac umplute cu cremă de brânză, mărar și roșii

 



Ingrediente:

Pentru clatite:

3 ouă
1 linguriță rasă de sare
250 ml lapte
250 ml apă plată
100 g spanac proaspăt sau decongelat
270 g făină
5 linguri ulei de floarea soarelui

Pentru umplutura

Cremă de brânză + mărar + roșii


Mod de preparare:

1. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, apa se fierbe.
2. Într-un castron se mixează cu ajutorul mixerului ouăle, laptele rece și sarea 
3. Într-un blender se pune spanacul și apa în care se opărește ca să iși micșoreze volumul. Se poate găti și cu spanac decongelat și scurs. Se mixează până spanacul devine fin
4. În amestecul de lapte și ouă se adaugă făina treptat. După ce se mai îngroașă compoziția, se toarnă din blender o parte din amestecul cu spanac. Apoi se tot alternează adăugând din făină, apoi din spanac 5. Secretul ca să nu facă cocoloașe făina este să se păstreze o consistență mare a bazei, să nu se pună de la început în castron tot lichidul. Când mixtura este un pic mai groasă, atunci se încorporează mai ușor făina fără a face cocoloașe.
6. La final se toarnă uleiul și se omogenizează
7. La prăjit, depinde de calitatea tigăii. Dacă este specială pentru clătite și nu lipește, atunci se unge cu ulei doar la prima clătită tigaia. Clătitele se întorc prin aruncare, sau cu o paletă din silicon. Se pune cu un polonic din compoziție în tigaia fin uleiată și încinsă fără să fumege, desigur.
8. Pentru a le umple crema de brânză, clătitele trebuie să fie reci. Se pot mânca la orice masă din zi sau ca aperitiv la o masă festivă tăiate frumos



Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu