Zefire cu mure și zmeură

 




Ingrediente:

Piure de fructe:

250 mix de mure si zmeura 
100g zahar 
2 linguri zeama de lamaie
1 albus de ou 

Sirop de agar-agar:

5g ( pudra )agar-agar 
75ml apa
200g zahar 

Pentru decor:

zahar pudra


Mod de preparare:

1. Într-o cratita cu fund dublu, se pun murele si zmeura, zaharul si zeama de lamaie. Se zdrobesc fructele cu ajutorul pasatorului de cartofi si se lasa sa fiarba, la foc moderat, timp de 10 minute, amestecand constant, pana cand mixul de fructe si zahar, s-a transformat intr-un sirop, putin mai gros, care sa curga din lingura. Dupa ce este gata, se i-a de pe foc si se strecoara imediat, astfel incat sa se obtina cca 125g de piure fin, care se pune sa se raceasca intr-un vas cu apa foarte rece

2. Odata racit piureul de mure, se impreuneaza cu albusul de ou, intr-un vas foarte curat si degresat si se mixeaza foarte bine, timp de 10 minute, la viteza foarte mare, pana cand se obtine o spuma tare, ca pentru bezele

3. Siropul de agar-agar:

Se pun toate ingredientele intr-o cratita, pe foc mediu si se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se reduce focul si se fierbe timp de 5 minute, pana cand siropul se ingroasa, amestecand in continuu pe toata durata procesului

4. Se toarna apoi siropul fierbinte, in fir subtire, peste compozitia de albus, avand grija sa nu se atinga marginile vasului sau paletele mixerului si se mixeaza, la viteza minima, in continuu. Dupa ce se termina de adaugat tot siropul, se mareste viteza mixerului ( maxim ) si se „bate” timp de cca 3 minute, pana cand compozitia s-a transformat intr-o spuma tare. Se pune imediat compozitia astfel obtinuta intr-un sac a poche, dupa care, pe o tava tapetata cu hartie de copt, se incepe a crea zefirele, la distanta unul dupa altul, care mai de care cu motul mai inalt

5. Se lasa tava peste noapte, neacoperita, la frigider

6. A doua zi, se lipesc zefirele 2 cate 2, ca niste sandwich-uri micute si se „scalda” in zahar pudra, avand grija sa se inlature excesul depus


Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu