Prăjitură "Inteligentă''


Ingrediente:

4 oua
500 ml lapte
150 gr unt
115 gr faina
2 linguri de zahar vanilat
150 gr zahar
un praf de sare
zahar pudra
coaja de lamâie

Mod de preparare:

1. Într-un ibric se topeste untul si se lasa la racit.
2. Se pune intr-o cratita la incalzit laptele impreuna cu zaharul vanilat.
3. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
4. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga untul topit, faina si laptele caldut si coaja de lămâie. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
5. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu o spatula de lemn pana se incorporeaza bine. 6. Va rezulta o compozitie foarte lichida.
7. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge bine cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade, iar dupa 10 minute de micsoreaza temperatura pina la 100 grade, prajitura se coace aproximativ o ora.
ATENTIE: in tot acest timp, usa cuptorului nu se deschide deloc!
8. Dupa ce se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit, se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se scoate si se portioneaza.
9. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu