Păpănași moldovenești



Ingrediente:
500 g brânză de vaci
1 ou
4 linguri gris de grau (se poate inlocui cu faina, in plus mai trebuie putina faina pentru lucru cu mainile)
0.25 lingurite sare
2 linguri zahăr
Esență de vanilie
50 ml ulei de floarea soarelui


Mod de preparare:

1. Intr-un bol puneti branza, grisul, oul, zaharul, sarea si esenta de vanilie - amestecati bine cu o lingura sa fie compozitia uniforma
2. Trebuie sa va iasa o compozitie moale si lipicioasa, daca nu este asa, mai adaugati putin gris sau faina. Presarati mainile cu faina si luati cate 1 lingura de compozitia in mana
3. Cu amandoua maini formati o bila. O treceti prin faina (pregatita dinainte intr-o farfurie).
4. Se turteste putin cu palma, dar nu mult ca sa fie cam de grosimea unui deget. La fel faceti si restul papanasilor, le puneti la prajit intr-o tigaie incalzita bine cu putin ulei
5. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Din aceasta cantitate de branza mi-au iesit 2 tigai de papanasi (aproximativ 12-14 bucati)
6. Sunt buni si reci, se servesc cu smantana si dulceata


Poftă buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu