Mousse din zmeură

Ingrediente(pentru o tavă cu diametrul de 24 cm):

Pentru blat:
212 gr biscuiți
80 gr unt
Pentru cremă:
665 gr zmeură proaspătă sau congelată
400 gr zahăr
400 ml frișcă
66,5 gr zahăr pudră
20 gr gelatină

Mod de preparare:
Se așează zmeura într-o cratiță,se adaugă cantitatea de zahăr menționată.Se fierbe totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.Se î-a zmeura de pe foc și cu ajutorul unui blender se zdrobește,apoi se strecoară printr-o sită, în așa fel încât să primiți o consistență fină, fără sâmburi.Cât se răcește un pic sosul de zmeură, se pune gelatina în 100 de ml. de apă rece,se lasă să se umfle câteva minute,după care se dizolvă la bain-marie.Când sosul de zmeură este călduț se adaugă în el gelatina și se amestecă bine,după care compoziția se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Între timp se fărămițează biscuiții în bolul unui blender și se mărunțesc bine,apoi se adaugă untul topit, după care mai mixează puțin,astfel încât untul cu biscuiții să se unească formând o consistență de nisip umed.Se așează biscuiții într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 24 cm. și se prezează-i bine pe toată suprafața cu ajutorul unei linguri sau cu mâna în așa fel încât să se obțină un strat uniform,tava se pune la frigider.
Se toarnă smântâna dulce(frișca lichidă) în bolul unui blender și se mixează adăugând treptat zahăr pudră.se mixează totul bine până când smântâna devine pufoasă.
Când sosul din zmeură s-a răcit complet,se adaugă treptat frișca și se încorporează lent cu ajutorul unei spatule de silicon.
Mousse-ul se toarnă în formă peste crusta de biscuiți și se pune la frigider pentru 4-6 ore sau peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu