Tort ''Spartac''

 


Ingrediente:

Pentru foi:

4 ouă
2 pahare (400 gr) zahăr
2 linguri praf de cacao
3 l-țe sodă de mâncare stinsă cu suc de lămâie
100 gr unt 82%
2 linguri miere
400 gr făină

Pentru cremă:

1,5 kg smântână 30% - 35%
200 gr zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol punem zahărul, praful de cacao, untul și mierea 
2. Bolul îl punem la bain-marie pentru 20-30 minute, amestecând totul în continuu, iar după ce s-a topit untul, se adaugă ouăle un pic bătute și amestecăm tot în mod rapid 
3. Când amestecul este bine încorporat se i-a de la aburi și se adaugă soda stinsă și se amestecă rapid deoarece soda intră în reacție cu mierea
4. Se adaugă făina și se formează un aluat moale, după aluatul se imparte în bile a câte 70 grame (18-20 bile)
5. Bilele se întind foarte subțire și se dau la cuptorul preâncălzit la 180 grade, pentru 2-3 min
6. După ce se răcesc bine, foile se taie sub formă rotundă, după conturul unui capac sau farfurii 
7. Într-un bol se mixează bine smântâna cu zahărul, până se obține o cremă consistentă, după se asamblează tortul propriu-zis, după care se dă la frigider pentru minim 3-4 ore



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu