Clătite umplute cu ciuperci şi fileu de pui în sos de frişcă


Ingrediente:
Pentru clatite:
1 litru de lapte
2 oua
1/2 lingurita sare
aproximativ 3 pahare de faina
ulei de floarea soarelui

Pentru tocăniță:
1 kg ciuperci champignon
1 fileu de pui
1 pachet frișcă(35%)

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu sarea.Adaugam apoi jumatate din cantitatea de lapte.Faina aproximativ 3 pahare. Amestecam intens pina obtinem un aluat asemeni smintinei dense.Facem acest lucru pentru a evita cocoloasele.Turnam in aluat restul laptelui si o patrime din pahar cu ulei, acesta ne va permite sa rumenim clatitele fara a adauga ulei in tigaie.Amestecam foarte bine pina obtinem o masa omogena.Prajim clatitele pe ambele parti.Pentru prima clatita vom unge tigaia cu putina grasime(ulei, unt )Pentru tocăniță se taie mărunt o ceapă medie și se călește,apoi se adaugă ciupercile și carnea,feliate(mediu).Apoi se adaugă frișca și se lasă la foc pînă se îngroașă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu