Tort,,Milchmädchen,,



Ingrediente:
1 borcanas lapte condensat
2 oua
200 gr. faina calitate superioara
15 gr. praf de copt (1,5 pachetele)

Crema:
400 ml. smintina
200 gr. frisca naturala
3 lg. zahar pudra (dupa gust)
Glazura:
zahar
100 gr. ciocolata cu lapte
30 gr. unt
Mod de preparare:
Intr-un castron, mixam ouale cu laptele condensat, pina se fac spuma.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua-lapte.
Mixam foarte bine, ca sa nu fie cocoloase, iar compozitia trebuie sa fie spumoasa si de consistenta smintinei groase.
Incalzim cuptorul la 160C.
Pe partea dorsala a hirtiei de copt desenam un cerc de diametrul dorit, (cu ajutorul unei farfurii sau al unui capac).
Punem pe centru doua linguri de aluat si ungem portiunea din mijlocul cercului. Chiar daca stratul de aluat pare foarte subtire, nu mai adaugati aluat: acesta va creste la coacere.
Se coc foile de tort foarte repede, cam 5 minute la 200C, dar deja orientativa dupa cum coace cuptorul dv.
Se scot pe un gratar si mediat se inlatura foaia de hirtie, cit este fierbinte. Odata racita, hirtia devine foarte dificil de inlaturat.
Placile se suprapun abea dupa ce s-au racorit, de altfel se pot lipi intre ele. Obtinem cca. 5-6 foi cu diametrul 26 cm, sau 7-8 foi cu diametrul mai mic.
Pentru crema, mixam bine smintina groasa impreuna cu frisca si citeva linguri de zahar pudra, dupa gust. Crema trebuie sa fie dulce doar putin.
Ungem din abundenta pe rind cite o foaie, si le suprapunem, asamblind torta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu