Tartă cu ricotta și parmezan

Ingrediente:

Pentru aluat:

350 gr făină
1/2 l-ță sare
200 gr unt 82%
40 ml apă rece

Pentru umplutură:

500 gr ricotta de la Casa Rinaldi
200 gr Pamigiano Reggiano de la Casa Rinaldi
2 l-țe busuioc tocat
Sare, piper de la Casa Rinaldi


Mod de preparare:

1. Într-un bol se amestecă făina cu sarea, după se adaugă și untul la temperatura camerei
2. Se amestecă tot până se obține un aluat nisipos, după se adaugă apa și se formează aluatul (nu trebuie să fie lipicios), după se dă la frigider pentru 1 oră.
3. După o oră, aluatul se întinde cu un diametru de 26 cm și o grosime de 3-5mm, după se aranjează în forma de copt, se găurește cu o furculiță și se mai dă la frigider pentru 20 minute
4. După 20 minute tarta se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 12 minute, cu o foaie de pergament și greutăți pentru copt în ea, pentru a nu se umfla în timpul coptului
5. După 12 minute se scot greutățile și se mai lasă pentru 10 minute tarta la cuptor
6. Între timp se pregătește umplutura, într-un bol se amestecă ricotta cu parmezanul, busuiocul și condimentele (sare, piper)
7. După ce tarta este gata, se lasă să se răcească, după se scoate din formă și se umple cu crema de brânză
8. Se decorează tarta cu roșii colorate și se servește


Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu