Polenta Italiană cu ciuperci


Ingrediente:

1 ardei iute
10 roșii cherry
500 gr ciuperci
2 căței de usturoi
ulei
pătrunjel pentru decor
150 gr făină de porumb pentru Polenta de la Casa Rinaldi
Unt de 82%
350 gr Parmigiano Reggiano de la Casa Rinaldi
Sare, piper de la Casa Rinaldi

Mod de preparare:

1. Se taie mărunt usturoiul și se călește într-o tigaie preîncălzită cu un pic de ulei, după se adaugă ardeiul tăiat la fel mărunt și roșiile cherry tăiate rondele
2. Se adaugă ciupercile tăiate, se condimentează cu sare, piper și se lasă să se pregătească tot la foc încet (până se evaporă apa cu totul)
3. Când ciupercile sunt gata, se pune la fiert un ceaun mic cu apă, când începe a fierbe apa, se adaugă sarea și făina de porumb, se amestecă cu un tel de bucatarie și cu mișcări rapide pentru a evita formarea cocoloașelor, până se începe a îngroșa
3. Peste 7 min, se adaugă untul și cașcavalul ras si se mai lasa se se coaca Polenta inca 10 min la foc incet.
4. Se aranjeaza frumos pe o farfurie sau un suport din lemn, se decoreaza cu patrunjel proaspat si se serveste cu drag


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu